Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowy rozkład jazdy PKP 2025/2026 – Największe hity i buble po korekcie?
Cześć wszystkim! Właśnie przeanalizowałem najnowszy roczny rozkład jazdy pociągów i mam bardzo mieszane uczucia. Chciałbym poznać Waszą opinię o kilku kwestiach, które rzuciły mi się w oczy:
  1. Skrócenie czasów przejazdu: Czy na trasie Warszawa – Szczecin albo Kraków – Zakopane faktycznie odczuliście obiecywane przyspieszenie? Czy to tylko "papierowe" zyski, które znikają przy pierwszym lepszym opóźnieniu?
  2. Komunikacja zastępcza (ZKA): Na których liniach remonty najbardziej dają Wam się we znaki? Ostatnio w reportażu w TVP3 pokazywali absurdalne przesiadki, gdzie czas podróży wydłużył się dwukrotnie przez remont jednego wiaduktu.
  3. Siatka połączeń nocnych: Jak oceniacie ofertę pociągów IC i TLK w nocy? Brakuje mi sensownych połączeń typu "późny wieczór", żeby nie musieć koczować na dworcu do 3 rano.
  4. Aplikacje i wyszukiwarki: Czego używacie do sprawdzania połączeń? Klasyczny Portal Pasażera, Koleo, czy może jeszcze coś innego? Ostatnio oficjalne systemy PKP miały straszne lagowanie przy wprowadzaniu korekty.
Dla mnie największym minusem jest kolejna zmiana godzin mojego codziennego dojazdu do pracy – 15 minut różnicy, a rozwala cały plan dnia. Też tak macie? Piszcie, jakie absurdy (albo miłe zaskoczenia) znaleźliście w swoich regionach!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg. sesje zdjęciowe warszawa
zobacz zrodlo oraz inne
zobacz zrodlo oraz inne